Tuesday, February 16, 2010

Tiada Masa Bersenam? 10 Cara Mudah Untuk Bersenam Semasa Di Pejabat

Jika tips bersenam sebelum ini boleh dilakukan di rumah, berikut adalah tips-tips mudah bersenam di pejabat. Jom amalkan, mudah sangat nak bakar kalori-kalori yang lebih tu ;)

  1. Jika ada panggilan telefon, jawab sambil berdiri dan bergerak sedikit.
  2. Daripada menggunakan telefon pejabat, pergi ke meja rakan sekerja untuk perbualan.
  3. Gunakan tangga selain daripada lif.
  4. Untuk pejabat berbelas tingkat, keluar dari lif beberapa aras awal dan gunakan tangga untuk ke aras pejabat sendiri.
  5. Berdiri dan berjalan sedikit semasa menunggu teksi.
  6. Turut serta dalam pasukan bola sepak, futsal, bola jaring bersama rakan sekerja.
  7. Ambil bahagian dalam aktiviti riadah di pejabat.
  8. Jadi ahli di gim kesihatan yang berhampiran dengan pejabat.
  9. Jika ambil kenderaan awam ke tempat kerja, turun jauh sedikit dan berjalan kaki ke pejabat.
  10. Ambil angin di sekitar pejabat semasa waktu rehat atau semasa rehat tengahari.

Kisah Turun 6kg Dalam 16 Minggu l Home l

4 comments:

IRIS said...

Salam kak...

orang dah email guna email kat tepi blog akak. Tak dapat ye kak? Nanti saya email lagi.

wawa =((

Uncle Lee said...

Hi Azie, banyak kerjah tu....all the interesting tips, ha ha.
You have a pleasant week and keep well, Lee.

ziedazzle said...

ok nanti akak cek email...

ziedazzle said...

Hi Uncle..

Biasala uncle.. during ur time all da gals eat healthy2, that's y body like saloma.. nowadays with all the McD & pizzaz, must do extra works to buang all the lemaks hehe..

Related Posts with Thumbnails